04 september 2018

Webwinkelkeurmerk: check de betrouwbaarheid van een webshop!

Online shoppen heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Je kunt het product zo gek niet bedenken, of het wordt in een webshop aangeboden. Zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. Ook bij Tramag genieten we van de mogelijkheden die online winkelen biedt. Maar tegelijkertijd blijven we alert. Want hoe weet je nu of een webshop betrouwbaar is? 

Voor een antwoord op die vraag is het webwinkelkeurmerk in het leven geroepen.

Voordelen webwinkelkeurmerk

Een goed winkelkeurmerk zegt iets over de service die een bedrijf haar klanten biedt. Belangrijk, want voor je een aankoop doet, wil je zeker weten dat de winkel bereid is mee te denken met jou als klant. Bij een webwinkel geldt dat misschien nog wel meer; je kunt het bedrijf immers niet letterlijk zien. Een webwinkelkeurmerk biedt dan uitkomst. 

Een keurmerk controleert namelijk of haar leden voldoen aan de wetgeving en of alle belangrijke informatie voor de klanten goed te vinden is. Van een webshop met een webwinkelkeurmerk mag je dan ook het volgende verwachten:

Juiste contactinformatie 
Gegevens zoals telefoonnummer, (e-mail)adres en KvK-nummer zijn goed vindbaar en op juistheid gecontroleerd.

Duidelijkheid over kosten
De prijzen, zowel inclusief als exclusief btw, staan duidelijk vermeld.

Bedenktijd
Je kunt als consument zonder problemen gebruik maken van 14 dagen bedenktijd over je aankoop.

Retour
Bij een teruggestuurde zending ontvang je je geld binnen 14 dagen retour.

Garantie
Bij herstel of vervanging van een product binnen de garantietijd verwijst de webwinkel niet naar de fabrikant, maar zal zelf de garantieproblemen oplossen.

Klachtenbemiddeling
Bij geschillen met de winkel kun je het keurmerk inschakelen voor bemiddeling.

Klantbeoordelingen
Reviews op de website zijn transparant en echt.

Gedragscode
De webshop houdt zich aan de gedragscode van het keurmerk.

Privacy
De webwinkel vertelt je duidelijk wat er met je persoonlijke gegevens gebeurt: hoe ze verzameld worden en waar ze voor gebruikt worden.

Met zo’n gegarandeerde service durf je met een gerust hart op de ‘bestel’-knop te klikken!

Twijfel?

Toegegeven, ook onder de webwinkelkeurmerken vind je de ‘lege hulzen’ en de nepvermeldingen. Kijk dus goed op de website van het keurmerk zelf en controleer daar of het keurmerk überhaupt bestaat en of de webwinkel inderdaad aangemeld is en de (domein)gegevens kloppen. Uiteraard kun je ook altijd zoeken naar reviews over het keurmerk en de webwinkel. Gebruik in ieder geval altijd je gezonde verstand: lijkt iets te mooi om waar te zijn, dan is het vaak ook zo!

WebwinkelKeur

Bij Tramag willen we onze klanten het vertrouwen geven dat we met ze meedenken en dat ze kunnen rekenen op onze service. Daarom zijn wij aangesloten bij WebwinkelKeur: een onafhankelijke organisatie met een transparant keurmerk. Met het motto ‘modern keurmerk, ouderwets vertrouwen’ bieden ze zowel de klant als de webwinkel extra service en zekerheid. En extra controle ook: Tramag-klanten kunnen bij WebwinkelKeur hun beoordeling geven over het aankooptraject en onze service. Zo worden wij dubbel zo scherp gehouden!

Meer weten over de Tramag-service of over WebwinkelKeur? Kijk dan op www.webwinkelkeur.nl/tramag voor meer informatie.

#tramag #webwinkelkeur #consumentenbond